facebook-icon    blogger-icon    youtube-icon

   
Μάρτιος 2018
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
   
   

ΚΑΣΕΛΛ ΑΕ

kasellΗ ΚΑΣΕΛΛ ΑΕ είναι η πρώην Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισμών της Επιδαύρου Λιμηράς Λακωνίας, σε συντομογραφία Κ.Α.Σ.Ε.Λ.Λ., η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2002. Τα κεντρικά της γραφεία μαζί με τη μονάδα συσκευασίας βρίσκονται στη Συκέα Λακωνίας του Δήμου Μονεμβασίας στην Νοτιοανατολική Πελοπόννησο ενώ τα ελαιοτριβεία της είναι τοποθετημένα σε ακτίνα περίπου 10Km, περιμετρικά της μονάδας τυποποίησης.

Η εταιρία μας παράγει, συσκευάζει και διακινεί εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο εκλεκτής ποιότητας. Για το σκοπό αυτό διαθέτει στο δυναμικό της μία σύγχρονη μονάδα τυποποίησης και συσκευασίας ελαιόλαδου, 9 υπερσύγχρονα και αναβαθμισμένα ελαιοτριβεία και 3.500 περίπου ελαιοπαραγωγούς - μέλη (μετόχους). Η ετήσια παραγωγή της ΚΑΣΕΛΛ σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κυμαίνεται στους 5. 000 τόνους με μέγιστο εγγυημένο επίπεδο οξύτητας < 0, 4%.

Στόχος της ΚΑΣΕΛΛ είναι η προώθηση του ποιοτικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Φίλαιος» & «9» στα κανάλια διανομής των αγορών του εξωτερικού. Οι χώρες στις οποίες εξάγουμε ήδη αυτή τη στιγμή, είναι οι Η.Π.Α., ο Καναδάς, η Κίνα, η Ταϊβάν, η Αυστραλία, η Νότιος Αφρική, το Ιράν, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Δανία, η Μολδαβία, η Βουλγαρία και συνεχίζουμε...

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της ΚΑΣΕΛΛ είναι το προϊόν λακωνικών ελαιοκάρπων των διάσημων ποικιλιών Κορονέικης (70% - 80%) κι Αθηνολιάς (20% - 30%). Οι ποικιλίες αυτές "παντρεύονται" θαυμάσια και το τελικό προϊόν τους αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο το έντονο ανάγλυφο της περιοχής και το μοναδικό της μικροκλίμα σε συνδυασμό πάντοτε με τις παραδοσιακές αλλά και τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας που ακολουθούνται από τους παραγωγούς - μέλη μας για την παραγωγή του.

Το ελαιόλαδο παράγεται την ημέρα της συγκομιδής με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και φυλάσσεται σε συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας κάτω από αυστηρό έλεγχο υγιεινής και με την υποστήριξη σύγχρονου εξοπλισμού.
Συνέπεια όλων των παραπάνω αποτελεί η παραγωγή ενός προϊόντος εξαιρετικής ποιότητας με μέτρια φρουτώδη γεύση, χρυσοπράσινο χρώμα και ιδιαίτερα χαμηλή οξύτητα κάτω του 0, 4%.

Από το 2002 έως και σήμερα η ΚΑΣΕΛΛ δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να εξοπλίζει και να εφοδιάζει τα ελαιοτριβεία και το τυποποιητήριο - συσκευαστήριο της με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και μέσα παραγωγής. Στόχος της άλλωστε από την αρχή της δημιουργίας της είναι να ελέγξει και να διασφαλίσει την ποιότητα του παραγόμενου τελικού προϊόντος σε όλα τα στάδια της παραγωγικής του διαδικασίας. Σήμερα διαθέτοντας 9 υπερσύγχρονα και αναβαθμισμένα ελαιοτριβεία τα οποία είναι τοποθετημένα σε ακτίνα περίπου 10Km, περιμετρικά της μονάδας τυποποίησης και συσκευασίας, η ΚΑΣΕΛΛ φαίνεται να έχει αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική της περιοχής και συνεχίζει...

Το παρωνύμιο της Μονεμβασίας είναι «Γιβραλτάρ της ανατολής», επειδή τυγχάνει να είναι σε σμίκρυνση πανομοιότυπη με τον βράχο του Γιβραλτάρ. Πάνω στο βράχο στέκει αγέρωχο το απόρθητο κάστρο της Μονεμβασίας τονίζοντας το φρόνημα των κατοίκων της περιοχής...

Εδώ στην περιοχή της Μονεμβασίας, σε αυτόν τον ευλογημένο από την αρχαιότητα τόπο, παράγεται ίσως το εκλεκτότερο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που μπορείτε να βρείτε. Τα ελαιόδεντρα της Αθηνολιάς και της Κορωνέικης που συνυπάρχουν και παντρεύονται με τρόπο θαυμαστό σε αυτό το προϊόν.

Το πλούσιο έδαφος, το έντονο ανάγλυφο και το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής που βρέχεται ολόγυρης από τη θάλασσα του Αιγαία σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές αλλά και τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας που ακολουθούνται για την παραγωγή αυτού του προϊόντος είναι όλα μαζί κατά το ποσοστό που τους αναλογεί υπεύθυνα για την παραγωγή αυτού του τόσο ιδιαίτερου προϊόντος.

Η ΚΑΣΕΛΛ έχει ως κύριο στόχο και δραστηριότητα την αναβάθμιση της ποιότητας του παραγομένου ελαιόλαδου μέσω της εφαρμογής συστημάτων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης σε όλα τα στάδια της παραγωγής του προϊόντος.
Μια τέτοιου είδους ποιοτική αναβάθμιση μπορεί να έχει μόνο θετικό αντίκτυπο τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην προστασία της ανθρώπινης υγείας και υγιεινής.

Πως όμως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει στην πράξη;

8o χλμ. Ε.Ο. Μολάων – Μονεμβασίας,
Συκέα Λακωνίας, Τ.Κ. 23052
Τηλ.: +30 27320 71830 & 71215
Fax: +30 27320 71097
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://www.kasell.gr/index.html

   

D.G. Ταπετσαρίες Επίπλων

tapetsaries epiplon

   

www.nightwalk.gr

nightwalk.gr-2

Μουσική, Φωτογραφία, Κινηματογράφος,

Έξοδος, Περιηγήσεις, Ραδιόφωνο, Videos

   

evergrip

evergrip

   
   

greenpeace   mesogeios   unicef   hamogelo   actionaid   wwf   giatroi kosmoy   msf

   
© 2007 - 2018 plytra.gr / Designed by Panagiotis Sp - Hosting by Pointer.gr